BiHVijesti

RADONČIĆ PRIMIO PREMIJERA KS PA NAJAVIO: “Nenadić podnosi ostavku”

“Shodno procedurama, oni – ako su složni u međusobnoj podjeli resora i funkcija – već u roku od 12 dana mogu imati novu Vladu KS.”

Povodom ostavke premijera KS Marija Nenadića, na svom Instagram profilu oglasio se predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić.

Njegov komentar prenosimo u nastavku.

“Danas sam primio Marija Nenadića, premijera Vlade Kantona Sarajevo i Zvonka Marića, šefa poslaničkog kluba SBB-a u Skupštini Kantona Sarajevo.

Bezrezerve sam podržao namjeru gospodina Nenadića da već danas uputi svoju neopozivu ostavku, što, posljedično, znači i ostavku cijele Vlade KS.

Već dva mjeseca ‘četvorka’ ima većinu u Skupštini KS. Već tada je najavila smjenu aktuelne Vlade KS i tajming/čekanje su opravdavali održavanjem lokalnih izbora.

Izbori su prošli i sasvim je odgovorno i legitimno da im Nenadić svojom odlukom pokaže da ne trebaju čekati pred već otvorenim vratima.

Da rezimiram, Nenadić je imao odlične rezultate u najgoroj mogućoj korona-krizi i posve je normalno da štafetu odgovornosti prema građanima i zvanično preuzme ‘četvorka’.

Shodno procedurama, oni – ako su složni u međusobnoj podjeli resora i funkcija – već u roku od 12 dana mogu imati novu Vladu KS.

Nenadić se, kao odgovoran političar i čovjek, neće upuštati u poznate i ružne igre skrivanja pečata i proceduralnih opstrukcija prema novoj većini.

Sretno novoj Vladi i zahvalnost Nenadiću, koji je u svojoj samozatajnoj požrtvovnosti i pregnuću, završio i sa manjim moždanom udarom, ali respektabilnim rezultatom, bez bilo kakvih korupcijskih afera, kakvih smo se nagledali i u vrijeme pandemije.”

Iz Vlade KS za sutra je zakazano Nenadićevo obraćanje javnosti.

(SB/NAP)

Slični članci

Close