RegijaVijesti

PRVI ČETNIK SRBIJE PONOVNO DIVLJA: Šešelj u centru Beograda zapalio zastave EU i NATO saveza, pa negirao GENOCID u Srebrenici…

Protest pristalica ekstremno desničarske opozicione Srpske radikalne stranke (SRS) povodom 20. godišnjice NATO bombardovanja i pravosnažne presude kojom je bivši predsjednik Republike Srpske Radovan Karadžić osuđen na kaznu doživotnog zatvora, održan je danas u centru Beograda

Kako javlja RSE, Šešelj je tokom protesta zapalio zastave EU i NATO-a.

Skup poristalica radikala počeo je u Knez Mihailovoj ulici u podne, a potom je nekoliko desetina pristalica radikala učestvovalo u protestnoj šetnji ulicama Beograda, koja se završila ispred Predsjedništva Srbije na Andrićevom vencu.

Dvočlana delegacija SRS-a predala je u Predsjedništvu dva toma knjige lidera te stranke, osuđenika za ratne zločine Vojislava Šešelja, u kojoj se negira genocid u Srebrenici.

Uoči ovog protesta, lider radikala je rekao da će zatražiti da Srbija odustane od puta ka Evropskoj uniji (EU) gdje su, kako je rekao, koncentrisani “svi srpski neprijatelji” ali i da se vlast u Beogradu “više i bolje” angažuje kada je riječ o odbrani Srba pred Haškim tribunalom.

(SB / RSE)

Slični članci

Close