RegijaVijesti

PROSRPSKA OPOZICIJA TVRDI DA MILO IMA PAKLENI PLAN: I da su mu oni spremili osvetu!

– Tragove novca niko nije uspio da sakrije, pa nećete ni vi…

Prosrpski orjentisana Ujedinjena Crna Gora (UCG) upozorava vlast Mila Đukanovića da je namjerno ostavljanje haosa iza sebe, u stvari niz krivičnih radnji za koje će se ubrzo odgovarati.

– Prepakivanje dokumentacija i perosnalnih dosijea u mnogim ministarstvima neće proći nekažnjeno. Koliko se god trudili čelni ljudi pojedinih institucija da ostave za sobom pustoš i unište dokaze u tome neće uspjeti, samo će otežati vlastitu situaciju u budućnosti – kazali su iz UCG.

Oni ističu da je ubrzano trošenje budžetskog novca nedopustivo i dodaju da će sve urađeno mimo zakonskih propisa i uobičajenih procesa biti razotkriveno u najkraćim rokovima.

– Niti smo maloljetni, niti nesposobni, niti smo neinformisani o tome šta se radi u raspadajućoj, do juče vladajućoj strukturi u Crnoj Gori. Vlada naše pobjedničke većine mora biti konstituisana u rekordnom roku. Mora i zbog zdravlja građana ove zemlje jer postupanje NKT u posljednje vrijeme predstavlja svjesno guranje države u ponor virusne infekcije koji bi nas mogao u najskorije vrijeme desetkovati u svim sferama života – navodi se iz UCG na čijem je čelu Goran Danilović.

Iz UCG pozivaju njihove buduće koalicione partnere da ubrzaju sve dogovore i konsultacije i tako preduprijede “štete i štetočine koje s namjerom usložnjavaju i ekonomsko i zdravstveno stanje u Crnoj Gori vjerujući da će se već sutra vratiti na položaje od juče”.

– Odgovor buduće izvršne vlasti pojedincima i mini organizovanim grupama po resorima i agencijama biće adekvatan i proporcionalan njihovom udruženom djelovanju i podrivanju stabilnosti institucija. Svi moraju znati da nema vakum prostora između dvije političke ere, odnosno, “ničije zemlje” u periodu preuzimanja vlasti – napominju iz ove partije.

Kako su dodali, krivična djela počinjena u ovom periodu “biće od krunskog interesovanja jer se njima namjerno nanosi ogromna šteta državi i građanima”.

– Zato je naša poruka: radite svoj posao u skladu sa Zakonom, a tragove novca niko nije uspio da sakrije, pa nećete ni vi – zaključeno je u saopštenju.

(SB)

Slični članci

Close