RegijaVijesti

Promjena koja će zanimati sve one koji namjeravaju putovati kroz ovu zemlju: Slovenija uvodi novi način plaćanja putarine

Najave iz nadležnog Ministarstva saobraćaja pominju i opciju blagog snižavanja cijena vinjeta, zbog nižih troškova, ali to će tek biti poznato kada novi sistem plaćanja putarine stupi na snagu.

Ove vinjete bi na slovenačkim auto-putevima provjeravao sistem kamera, a slično rješenje trenutno je u upotrebi u Slovačkoj, Mađarskoj, Bugarskoj i Rumuniji.

Već nekoliko mjeseci iz Slovenije stižu najave o novom sistemu vinjeta, a sad je i ljubljansko Delo objavilo još jednu najavu tog novog načina naplate putarine koji bi trebalo da stupi na snagu 1. decembra 2021. godine za vozila do 3,5 tona.

Kao i u mnogim evropskim državama, Slovenije bi uvela elektronske vinjete.

Umjesto kupovine naljepnice, kao do sada, na prodajnom mjestu biste ostavili svoju registraciju, platili i na taj način biste bili registrovani u sistemu.

Vinjeta bi važila od dana kad je kupite pa sve do njenog isteka (7 dana, mjesec, šest mjeseci ili godinu dana).

Najave iz nadležnog Ministarstva saobraćaja pominju i opciju blagog snižavanja njihovih cijena, zbog nižih troškova, ali to će tek biti poznato kada novi sistem plaćanja putarine stupi na snagu.

Vinjete bi na auto-putevima provjeravao sistem kamera. Elektronske vinjete su trenutno u upotrebi u Slovačkoj, Mađarskoj, Bugarskoj i Rumuniji, a naljepnicu ili elektronsku vinjetu, na primer, možete izabrati u Austriji.

Slični članci

Close