BiHVijesti

PREPALI SE PORAZA: Simić i Janjić odustali od kandidature za načelnika Srebrenice i podržali Grujičića

Nakon odustajanja Simića i Janjića, u konkurenciji za načelnika opštine Srebrenica ostala su samo dva kandidata, i to Mladen Grujičić, kojeg podržavaju srpske stranke i udruženja, te kandidat bošnjačkih partija Alija Tabaković.

Nezavisni kandidati za načelnika opštine Srebrenica Aleksandar Simić i Mile Janjić danas su zvanično saopštili da odustaju od kandidature i pozvali simpatizere da svoje glasove daju zajedničkom kandidatu svih srpskih stranaka za načelnika ove opštine Mladenu Grujičiću, prenosi Srna.

Simić je na konferenciji za novinare rekao da je povukao kandidaturu i pozvao birače da glasaju za Grujičića radi “očuvanja srpskog jedinstva i nacionalnog interesa, koji su važniji od bilo čijih ličnih interesa”.

On je pozvao na slogu i mir, jer se samo tako mogu obezbijediti uslovi za bolji život svih građana, bez obzira na njihovu stranačku i nacionalnu pripadnost.

Janjić je izjavio da je odustao od kandidature 3. augusta, kada su se srpske političke partije u Srebrenici saglasile da zajednički kandidat za načelnika bude Grujičić.

“O odustajanju sam obavijestio CIK BiH, ali me nisu skinuli s liste, kao ni Apelacioni sud, i moje ime se nalazi na glasačkom listiću. Pozivam birače da izađu na izbore i ne glasaju za mene, jer sam odustao od kandidature, već da glas daju Grujičiću”, poručio je Janjić.

Grujičić je zahvalio Simiću za gest koji je danas učinio, kao i Janjiću, koji je ranije odustao od kandidature, i rekao da njegov ponovni izbor za načelnika znači nastavak razvojnog kontinuiteta Srebrenice i zajedničkog stvaranja boljih uslova za život, kao i ekonomskog napretka, te garantuje stabilnost i mir u ovoj opštini.

Kao najznačajniji razvojni projekt u narednom periodu, Grujičić je najavio pokretanje rada specijalne zdravstvene ustanove Banja Guber za liječenje pacijenata uz korištenje ljekovitih voda Gubera, koje se već dvije decenije ne koriste, a prije su donosile velike prihode i omogućavale razvoj ove opštine, koja je bila u vrhu razvijenosti u BiH.

Grujičić je najavio nastavak realizacije projekata izgradnje infrastrukure, navodnjavanja, sanacije fasada, izgradnje lokalnih puteva i posebnu aktivnost na stvaranju uslova za otvaranje novih pogona i zapošljavanje.

(SB)

Slični članci

Close