BiHVijesti

Povratnik iz Foče prijavio SDP: U obrascima CIK-a falsifikovali potpise porodice Kršo?!

Predizborna muljaža, i to “probosanske” stranke SDP-a, i njenog ogranka iz Foče. Slučaj je prijavljen Centralnoj izbornoj komisiji BiH koja bi, kako saznajemo, na narednoj sjednici trebala razmatrati prijavu.


Naime, Nedžad Kršo iz općine Foča uputio je pismo na adresu Centralne izborne komisije BiH, a tiče se zloupotrebe ličnih podataka i falsificiranja potpisa njega i članova njegove porodice. Kršo je povratnik u općinu Foča, nastanjen u mjesnoj zajednici Tjentište, gdje živi sa svojom suprugom Mirsadom, te sinom Fuadom i kćerkom Fuadom.

– Pošto sam imao priliku, da na direktan i indirektan načun budem učesnik u prethodnim izbornim ciklusima, veoma sam upoznat sa političkom situacijom u općini Foča, te sam na taj način i kroz neformalan razgovor sa svojim komšijama, koji su aktivisti općinske organizacije SDP Foča da se na listi podrške za SDP Foča, a koja je ujedno i jedan od ključnih dokumenata za prijavu i registraciju političkih subjekata na lokalnim izborima, pored mog, nalaze imena moje supruge Mirsade, sina Fuada i kćerke Fuade, zajedno sa našim ličnim podacima i falsifikovanim potpisima.

Izvor: Faktor

Slični članci

Close