BiHVijesti

Poruka dana Mustafe Cerića: Jučetišnje beogradsko malo sijelo uz srpsku rakiju nema ništa sa Bosnom

Dragi moji,

Poruka iz Beograda je jasna: ne računamo na vas. Ovo je nastavak Karađorđeva. Preciznije, ovo je nastavak udruženog srpsko-hrvatskog zločinačkog poduhvata za podjelu Bosne i eliminaciju Bošnjaka/Bosanaca. Kome to nije jasno, treba da ide na popravni!

No, meni je jako zasmetalo što se Bakir Izetbegović, ako je tačno, medijski žalio što Vučić nije pozvao i bosanskog državnog predstavnika na svoj kafanjski ručak u Beogradu uz srpsku rakiju.

Naprotiv, bosanski državni predstavnik i da je kojim slučajem bio pozvan, ne bi trebao da se odazove, jer Beograd nije sigurno mjesto za bosanskog državnika. Vulin svako malo prijeti osvetom za srpski orkestrirano-provokativni cirkus oko Vučića u Potočarima, koji je izigravao mučenika kako bi skrenuo pažnju sa žrtava srpskog genocida na sebe. Nasreću, to mu nije uspjelo, jer Vulin nije najbolje istrenirao svoje junake “Škorpione” da s leđa ostvare srpski genocidni cilj.

Uostalom, jučetišnje beogradsko malo sijelo uz srpsku rakiju nema ništa sa Bosnom, već ima veze s Čovićevom ambicijom da preuzime, odnosno da otime ulogu hrvatskog predsjednika Milanovića, odnosno premijersku ulogu Plenkovića. Za Dodika se već odavno zna da živi za ulogu prvog u Srba, odnosno svesrpskog kneza. Obojica su izdali Bosnu i odrekli se prava da Bosnu predstavljaju u bilo kojem pogledu. Prvi je hrvatski, a drugi srpski igrač. Bosna ih ne zanima, pa tako ni Bosna na njih ne račina!

Ali, dragi moji, nema tu nikakvih iznenađenja. Sve nam je jasno. Od onih koji negiraju genocid i rugaju se međunarodnom sudu pravde u Hagu, nema se ništa očekivati osim nastavak iste politike – udruženi zločinački poduhvat za podjelu Bosne.

Hvala Bogu, njihova udružena zločinačka namjera i akcija nije skroz uspjela zato što su bosanske patriote i borci imali jedinstvo bosanske misli i akcije. Plan iz Karađorđeva je planetarno i pravomoćno osuđen. Ni zločinački plan iz Beograda neće uspjeti pod uvjetom da se, kao i u slučaju Karađorđeva, ujedini bosanska misao i akcija.

Nažalast, to se danas ne događa. Zato je moj savjet Bakiru Izetbegoviću, ako ga ne uznemiravam, da zaboravi i Karađorđevo i Beograd, već da se fokusira na ujedinjavanje bosanske misli i akcije. Vrijeđa me Vulinovo moraliziranje, a sve zato što misli da smo nejaki, da smo niko i ništa. Mi to nismo, ni nejaki, ni niko ni ništa, već smo jaki ako smo sposobni u ime Boga i u ime duga prema bosanskim šehidima biti iskreni i pošteni jedni prema drugima.

Živjela Bosna!

Živjelo bosansko jedinstvo misli i akcije!

Slični članci

Close