RegijaVijesti

POBJEDNIKE IZBORA U CRNOJ GORI OD DRITANA ĆE, IZGLEDA, ZABOLJETI GLAVA: Njegova URA neće glasati za…

Potpredsjednik Građanskog pokreta URA Filip Adžić saopćio je da partija koju predstavlja, neće glasati za povlečenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, što traži Demokratski front kao preduslov za formiranje nove vlade.

“Mi nećemo glasati za povlačenje Zakona o slobodi vjeroispovijesti. Rekli smo da Crnoj Gori Zakon o slobodi vjeroispovijesti treba, ali treba moderan zakon i zakon koji nije diskriminatorski”, rekao je Adžić sinoć u emisiji “Klub A” na TV A1.

Prema njegovim riječima, što se GP URA tiče, mogu biti sklonjeni ili revidirani sporni članovi. “Ali zakon je potreban i nijedna vjerska organizacija niti pojedinac, fizičko ili pravno lice ne može biti iznad ili izvan zakona ili Ustava, pa ni SPC ili Mitropolija crnogorsko-primorska. Apsolutno smo protiv diskriminacije bilo koje vjerske zajednice”, rekao je Adžić.

Izjava Adžića je potvrdila da je potpisivanje drugog sporazuma tri koalicije “Za budućnost Crne Gore”, “Mir je naša nacija” i “Crno na bijelo”, u okviru kojeg bi trebalo da se nađe i ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti, za sada neizvjesno, jer DF insistira na ukidanju za njih spornog zakona. Ukidanje Zakona o slobodi vjeroispovijesti u drugom sporazumu najavio je više puta nosilac liste “Za budućnost Crne Gore” i kandidat za mandatara Zdravko Krivokapić.

(SB)

Slični članci

Close