RegijaVijesti

PA OVO JE PRESMIJEŠNO, SRBIJA OTVARA KONZULAT: U ovoj maloj crnogorskoj opštini…

“Ja sam to pitanje pokrenuo u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, koje intenzivno radi na onome što je potrebno za otvaranje još jednog Generalnog konzulata u Crnoj Gori.”

Kozulat Srbije biće otvoren u Beranama, potvrdio je danas ambasador te zemlje u Crnoj Gori Vladimir Božović, prenosi Radio Berane.

Tokom radne posjete Beranama, Božović sastao se sa čelnicima Opštine, a jedna od najvažnjih tema bilo je upravo otvaranje konzulata.

“Ja sam to pitanje pokrenuo u Ministartvu spoljnih poslova Srbije, koje intenzivno radi na onome što je potrebno za otvaranje još jednog Generalnog konzulata u Crnoj Gori. Mislimo da Berane po onome kako se ovdje gleda na Srbiju, to zaslužuje”, kazao je Božović.

Berane, prema njegovim riječima, predstavlja najbolje vezivno tkivo između Crne Gore i Srbije.

”Kada Srbija postiže dobre rezultate u Beranama se to slavi i tome se raduje. Imali smo prilike da razgovaramo i o problemima interno raseljenih lica sa Kosova, što je potvrda da i kad je Srbiji teško i muka, Berane su otvorile vrata grada”, dodao je on.

Predsjednik Opštine Berane, Dragoslav Šćekić, kazao je da je tokom današnjeg sastanka bilo riječi i o unapređenju ekonomske i kulturne saradnje.

“Razgovarali smo o mnogo značajnih tema, prije svega o saradnji Crne Gore i Srbije, ali svakako i Berana u okviru te saradnje. Razgovarali smo o ekonomskoj saradnji , ali i konkretnim infrastruktunim projektima, koji su značanji za razvoj Berana i Crne Gore”, kazao je Šćekić.

Oni su najavili da će Srbija finansirsti rekonstrukciju velikog gradskog parka kod Lima, čije je idejno rješenje već u pripremi.

(SB)

Slični članci

Close