BiHVijesti

Osvanuo mural preminulom vođi srpskog ogranka “Noćnih vukova”

Saša Savić Švaba (44) vođa srpskog ogranka ruskog moto kluba “Noćni vukovi” preminuo je od posljedica infarkta, a u njegovu “čast” u Nišu oslikan je mural.

– Okupila nas je ideja zbog nedavnog nemilog događaja, kada nas je napustio Saša Savić Švaba, te smo sa prijateljem našeg udruženja akademskim slikarom Savom Mišićem odlučili da posvetimo mural u Ulici Milunke Savić, na zgradi broj 2 – rekli su za Jugmediu iz Udruženja Radne akcije Delijski vis Niš.

Kako su dalje dodali, na najkreativniji način, a shodno njihovim mogućnostima “opraštaju se od ljudske veličine kakav je Saša bio”.

– Ovom prilikom iskazujemo poštovanje i saučešće porodici i njegovim prijateljima i dočaravamo njegovu ulogu i značajnost za cjelokupno naše društvo i kulturu – poručili iz ovog Udruženja.

Podsjećamo, organizacija “Noćni vukovi” bliska je ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu. Njen vođa je Aleksandar Zoldostanov i nalazi se na crnoj listi SAD-a. Odlukom direktora OSA-a Osmana Mehmedagića zabranjen mu je ulaz u našu zemlju.

(SB)

Slični članci

Close