BiHVijesti

OŠTRA REAKCIJA SDA: “Ponuda SDP-u kredibilna i primjer političke transparentnosti”

Iako je svim građanima i političkim akterima u Unsko sanskom kantonu postalo jasno da A-SDA (NES) ne može osigurati stabilnu i funkcionalnu vlast, premijer Mustafa Ružnić bježeći od te istine u javnost izlazi sa besmislenim tvrdnjama kako u SDA Unsko-sanskog kantona djeluje nekoliko struja, pokušavajući dovesti u pitanje jedinstvo Kluba poslanika SDA u Skupštini USK, saopćeno je iz SDA Unsko-sanskog kantona.

Navodi se da je SDA Unsko-sanskog kantona jedinstvena, a u Klubu SDA postoji samo jedna struja koja želi djelovati u interesu građana i budžetskih korisnika, kako bi kantonalne institucije radile u punom kapacitetu, što je Vlada predvođena Ružnićem dovela u pitanje.

– Umjesto što se bavi Strankom demokratske akcije pretvarajući se, iz straha od smjene, u glasnogovornika SDP-a, za premijera bi bolje bilo da prezentira ostvarene rezultate Vlade koju vodi od 2018. godine. S obzirom da se uglavnom bavio skupljanjem 16 ruku u Skupštini, svima je jasno da nema za predstaviti ništa konkretno. Materijali koje je Vlada slala u Skupštinu uglavnom su za cilj imali saniranje političkih frustracija pojedinaca i opstanak na vlasti po svaku cijenu – smatraju u SDA Unsko-sanskog kantona.

Iz ove stranke poručuju da su ponudom koju su dali SDP-u pokazali odgovornost prema građanima i poslali poruku da nisu od onih koji samo kritikuju, nego nude i rješenja.

SDA Unsko-sanskog kantona smatra da građani USK zaslužuju bolju, efikasniju i transparentniju Vladu neopterećenu raznim aferama, a koja može do kraja mandata postići konkretne rezultate.

– Vodeći se činjenicom da je SDP druga po snazi stranka u aktuelnoj većini, da smo zajednički formirali stabilne većine u Ključu i Bužimu, ali i da smo blizu postizanja dogovora u Bosanskoj Krupi, ponudili smo im da predlože mandatara za sastav nove Vlade za kojeg smo spremni dati podršku. U tom smislu Klub SDA je potpuno jedinstven i kompaktan, a ponuda kredibilna i transparentna – navodi SDA USK.

Na kraju iz SDA USK pitaju premijera Ružnića: koliko struja ima u A-SDA?

– Mi znamo za tri, oni koji imaju pravosnažne sudske presude, oni koji imaju potvrđene optužnice i oni koji su predmet istraga o kojima su upoznati građani našeg kantona – navodi se u saopćenju Kluba poslanika SDA u Skupštini USK.

(SB)

Slični članci

Close