BiHVijesti

Održan prvi sastanak opozicionih stranaka iz FBiH i RS-a

U Sarajevu je u srijedu održan prvi sastanak predstavnika NiP-a, Naše stranke, SDS-a, PDP-a i DNS-a. Na sastanku koji je održan u Parlamentu BiH, razgovarano je o najavljenoj saradnji ovih stranaka na općim izborima naredne godine. Kako je za N1 rekao Predrag Kojović, predsjednik Naše stranke, pregovori će biti nastavljeni i u narednom periodu.

“To je bio prvi sastanak, dogovorili smo da nastavimo razgovarati. Razmijenili smo stavove o aktuelnim dešavanjima i kroz to se vidjelo da o mnogim konkretnim problemima s kojima se suočava BiH, imamo iste ili slične stavove. Ono oko čega smo se složili je da su svim građanima BiH potrebni mir, ekonomski napredak i stvaranje pozitivne, konstruktivne, a ne destruktivne političke atmosfere”, rekao je Kojović.

Govoreći o ciljevima sastanka, kazao je kako su željeli vidjeti “ima li političke volje i hrabrosti za nastavak razgovora”.

“Ja vjerujem da je to jedini i najbolji put da BiH krene naprijed, da se ljudi prestanu brinuti o ratovima, mirnim razdruživanjima i non-paperima i da se fokusiramo na rješavanje konkretnih problema oko kojih imamo saglasnost”, zaključio je Kojović.

Sastanku su, osim Kojovića, prisustvovali i Elmedin Konaković, Mirko Šarović, Branislav Borenović i potpredsjednik DNS-a Dane Malešević.

(SB)

Slični članci

Close