BiHVijesti

Očigledan raskol najdugovječnije koalicije u RS-u

Demokratski narodni savez planira da napusti dugogodišnju koaliciju sa SNSD-om i da ubuduće djeluje kao opozicija, potvrdio je za portal Srpskainfo poslanik u Narodnoj skupštini RS-a i predsjednik Opštinskog odbora DNS-a Istočno Novo Sarajevo Aleksandar Glavaš.

“Nakon prevelikog pritiska unutar koalicije, članovima i simpatizerima DNS-a jasno je da mi više ne možemo da trpimo pritiske i razna obezvređivanja te da svoje političko djelovanje moramo da nastavimo mimo koalicije predvođene SNSD-om”, istaknuo je Glavaš.

On dodaje da je očigledno da politika DNS-a ne može da se ostvari unutar kolicije, jer ne postoji razumijevanje i poštovanje SNSD-a kao najvećeg koalicionog partnera prema stavovima njegove stranke, koja je, ujedno, i druga po snazi politička partija unutar koalicije.

“Demokratski narodni savez ne pristaje da bude privjesak ili pomoćna stranka, već želi da bude isključivo partner koji će biti uvažavan i koji će autonomno implementirati svoju politiku. S obzirom na trenutnu ekonomsku situaciju u Republici Srpskoj i narušenu demografsku sliku, moj stav je da Srpskoj trebaju političke promjene, a da DNS mora da bude u funkciji građana Republike Srpske, a ne funkcija, te da svoje političko djelovanje nastavimo u opoziciji. Ipak, konačnu odluku o svemu će da donese Predsjedništvo DNS-a u narednih dan-dva”, rekao je Glavaš.

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić potvrdio je sinoć da je podnio ostavku na mjesto v. d. direktora Javnog preduzeća “Putevi Republike Srpske”.

On je ostavku podnio nakon što je u zgradi Vlade RS-a održan vanredni sastanak najvišeg rukovodstva SNSD-a, na čelu sa predsjednikom te partije Miloradom Dodikom, o kadrovskim pitanjima na nivou RS-a.


(slobodna-bosna.ba)

Slični članci

Close