BiHVijesti

OBRAČUN U RS-u PRELAZI GRANICE DOBROG UKUSA: “Ivanić je SLAGAO mitropolita Amfilohija”

Mladen Ivanić je na nekoliko nivoa obmanuo i slagao mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija, rekao je danas portparol SNSD-a Radovan Kovačević.

– Prva stvar, onog trenutka kada je potpisan ugovor između Srpske pravoslavne crkve i BiH, jeste da je Ivanić bio jedan od pet delegata iz Republike Srpske. On je kao i svih ostalih pet delegata glasao za ratifikaciju sporazuma, i to je sva njegova uloga – pojasnio je Kovačević.

Onaj koji je pregovarao kompletan sporazum bio je tadašnji član Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović, koji je dva puta u Predsjedništvu glasao za sporazum, istakao je Kovačević.

– Na kraju smo imali čak i veto člana Predsjedništva BiH Harisa Silajdžića, ali ga nisu podržale druge bošnjačke stranke i na kraju je taj sporazum prošao. Uloga Mladena Ivanića nećemo reći da je bila minorna, ali u najmanju ruku nebitna – kaže Kovačević za RTRS.

Kovačević naglašava da je obmana i to da Ivanić nije upoznao mitropolita Amfilohija o tome da on dolazi iz stranke koja je nedavno u Narodnoj skupštini Republike Srpske glasala da Mile Đukanović u jeku najveće krize sa Zakonom o vjeroispovijesti dođe u BiH i propagira svoje stavove protiv SPC i srpskog naroda.

– Da je to mitropolit Amfilohije znao, siguran sam da do tog susreta nikada ne bi ni došlo – zaključio je Kovačević.

(SB)

Slični članci

Close