BiHVijesti

NOVI POZIV KRIZNOG ŠTABA ZA STANOVNIKE SARAJEVA: Nećete vjerovati šta sad traže…

Oprez i odgovorno ponašanje je potrebno svima nama, posebno zbog činjenice da slijedi početak nove školske godine.

Krizni štab Ministarstva zdravstva KS za praćenje i analizu situacije izazvane širenjem koronavirusa pozvao je stanovništvo Kantona Sarajevo na poseban oprez, jer slijedi promjena godišnjeg doba, a time i vremenskih uvjeta, te pad temperature zraka, koji mogu uzrokovati pojavu prehlada, saopćeno je danas iz Vlade KS.

Također, upozoravaju stanovnike Kantona Sarajevo koji se vraćaju s godišnjih odmora, da prate svoje zdravstveno stanje te time odgovorno reagiraju prema svom okruženju kako bi onemogućili svaki vid eventualne transmisije koronavirusa, naročito iz zemalja u kojima je broj zaraženih ovim virusom u porastu.

– Oprez i odgovorno ponašanje je potrebno svima nama, posebno zbog činjenice da slijedi početak nove školske godine, u kojoj će naša djeca od prvog do četvrtog razreda biti obavezna da prisustvuju nastavi prema propisanim higijensko-epidemiološkim uvjetima – naglašavaju iz Kriznog štaba.

Članovi Kriznog štaba još jednom pozivaju stanovnike Kantona Sarajevo da u upotpunosti izbjegavaju sva veća okupljanja organizirana u zatvorenom prostoru.

(SB)

Slični članci

Close