RegijaVijesti

Nove mjere za ulazak državljana Bosne i Hercegovine u Crnu Goru: Preko granice mogu oni koji su prebolovali koronavirus?

Ambasador Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Branimir Jukić se odmah obratio vlastima te države zbog nejasnoća koje je izazvala ova odluka.

Crna Gora je uvela nove mjere prilikom prelaske granice, a koje se tiču i građana BiH. Vlada Crne Gore je uvjetovala prelazak granice za građane naše zemlje, ali i državljane SAD, Srbije, Kosova, Albanije i Sjeverne Makedonija, kao i državljana Crne gore koji su u posljednjih 15 dana od dana dolaska na granicu boravili u nekim od navedenih zemalja.

Navedeno je da državljani ovih zemalja moraju imati negativan PCR test na koronavirus ili pozitivan rezultat na antitijela na koronavirus klase IgG dobijen ELISA serološkim testom.

Ambasador BiH u Crnoj Gori Branimir Jukić se odmah obratio vlastima te države zbog nejasnoća koje je izazvala ova odluka.

Ranije su građani BiH mogli ući u Crnu Goru i uz negativan ELISA test, a nova odredba znači da se granicu mogu preći samo oni koji imaju imunitet, odnosno antitijela, koja se dobivaju nakon što se preboli koronavirus.

Slični članci

Close