RegijaVijesti

NOVA UJDURMA PREDSJEDNIKA SRBIJE: Aleksandar Vučić dolazi u BiH zbog IZGRADNJE HODOČAŠĆA ZA SRBE IZ CIJELOG SVIJETA…

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boravit će početkom maja u posjeti bh. entitetu RS, najavio je generalni sekretar predsjednika Srbije Nikola Selaković na svečanosti u Kozarskoj Dubici.

Selaković je danas u ime predsjednika Srbije primio povelju počasnog građanina te opštine.

Selaković je ocijenio da će Vučićeva posjeta RS označiti novi talas podrške ovom entitetu i nove razvojne projekte za sve njene opštine, prenosi RTRS.

Selaković je u izjavi novinarima u Кozarskoj Dubici naglasio da rukovodstva RS-a i Srbije rade u interesu zajedničke budućnosti i za dobrobit građana koji žive u Srbiji i u RS.

On je podsjetio na zajednički projekat izgradnje Memorijalnog centra u Donjoj Gradini, na području opštine Кozarska Dubica.

Selaković je izrazio uvjerenje da će po načinu na koji bude koncipiran, izveden i postavljen taj memorijalni centar, biti jedinstven u ovom dijelu Evrope i upravo ono što zaslužuju jasenovačke žrtve u Drugom svjetskom ratu, prenosi RTRS.

On je rekao da to treba da postane mjesto hodočašća i dolaska Srba iz čitavog svijeta i svjedočanstvo stradanja koje više nikada ne smije da se ponovi kao što se dogodio nama – rekao je Selaković.

Selaković je ocijenio da se Republika Srpska u ovom trenutku nalazi u velikom iskušenju, koji je pogodilo čitav region, a to je značajan odliv stanovništva u zapadne zemlje.

Slični članci

Close