SvijetVijesti

Nova nevjerovatna izjava Milorada Dodika protiv Bosne i Hercegovine

Predsjedavajući Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik poručio je večeras u Nišu, gdje se obilježava 20. godišnjica od bombardovanja NATO-a na Srbiju, da je NATO 1999. načinio “stravični zločin agresije prema Srbiji ali i RS-u, da je to bilo nepravedno, nepošteno i da ne može da oprosti, a da Srbija treba da bude ujedinjena i s njom svi Srbi izvan Srbije”.

“Šteta koju su nanijeli je ogromna, civilizacijska, a nisu smatrali da treba da se izvine. Nisam od onih koji će im to ikad oprostiti, i neću biti spreman da pređem preko toga. Obavljajući dužnosti, ali i kada budem običan čovjek, imaću u sebi neoprostivo i tužno sjećanje na te dane kad su i RS-u i Srbiji nanijeti tako teški gubici”,rekao je on.

“Stravična stradanja i bombardovanje Srbije i RS bili su dio zločinačkog plana NATO i Zapada koji su nas tada svrstali na stranu loših kojima treba načiniti štetu. Danas znamo da je NATO agresija dugo pripremana i znamo, po posljedicama, da i danas traje”, rekao je on.
“Danas problem Kosova nije riješen i bombe nisu bile odlučujući politički faktor da se to pitanje riješi. Opet zahvaljući sadašnjoj vlasti, ponovo je to pitanje na dnevnom redu, teško, bolno, u nekorektnim okolnostima, u kojim je taj isti svijet opet protiv Srba u pokušaju da ih pridobiju da priznaju Kosovo. Zato je važno da Srbija bude okupljena i svi mi oko Srbije. Treba dati snagu Vučiću i njegovoj pregovarčkoj poziciji i svemu što danas čini i pokušava da od Srbije načini. Slobodno nebo, plave boje koje simbolizuje slobodu”, poručio je Dodik.

On je istakao da danas, kada je izložen zahtjevima da se BiH učlani i pođe putem NATO saveza, jasno kaže da to on to ne može i neće da prihvati.

“Neću zato što Srbija ne može da bude u NATO. Ja ne mogu i neću nikada da dozvolim nikada da se uspostavi granica na Drini koja će biti NATO granica, kojom ćemo ponovo biti razdvojeni”, podvukao je Dodik. “Vjerujem da će i drugima to postati jasno, jer drugog puta nema. Zašto drugi mogu da imaju svoje države, a Srbi ne mogu da imaju jedinstvenu državu.”

Dodao je da je BiH nije moguća, jer je rezultat ideologije i politike koja je bombardovala Srbe i u RS i u BiH. “Neka su prokleti svi oni koji su doneli odluku i učestvovali u ubistvu male Milice Rakić i sve djece u RS i Srbiji. Živjela RS, živjela Srbija srpski narod, gdje god se našao”, poručio je Dodik.

Danas se navršava 20 godina od NATO bombardovanja Srbije, odnosno tadašnje Savezne Republike Јugoslavije.

Državna ceremonija obilježavanja 20. godišnjice od početka bombardovanja održava se u Nišu, a prisustvuje joj državni vrh s predsjednikom Srbije Vučićem i premijerkom Anom Brnabić na čelu. Akademiji prisustvuju i predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, Dodik kao i delegacija Vlade RS-a.

(Radio Sarajevo / boljabosna.com)

Slični članci

Close