BiHVijesti

NOVA AKVIZICIJA NIJAZA HASTORA: “ASA osiguranje” preuzelo STP “Autodelta”

“ASA osiguranje” je u proteklom periodu izvršilo akviziciju jedne od najvećih stanica za tehnički pregled vozila u BiH i Kantonu Sarajevo, STP “Autodelta”, na adresi Bolnička do br.11 Sarajevo, čime se tržišno učešće u KS povećalo sa 8 na 15 posto


Uz navedenu akviziciju, “ASA osiguranje” planira da završi 2020. godinu s najvećim brojem obavljenih tehničkih pregleda vozila u Kantonu Sarajevo.

Kao što je i ranije najavljeno, uz ovu akviziciju, “ASA osiguranje” realiziralo je i dvije nove investicije u Zenici i na Ilidži, gdje će, također, biti izgrađeni novi tehnički pregledi sa svom opremom koja prati vrhunske standarde u ovoj oblasti.

Prema zvaničnim polugodišnjim rezultatima, “ASA osiguranje” je ostvarilo 19,2 miliona KM bruto premije, što predstavlja rast od 14 posto u odnosu na isti period 2019. godine. Istovremeno, rezultati poslovanja za prvih šest mjeseci 2020. godine pokazuju stabilnost i unapređenje svih drugih finansijkih pokazatelja.

Ostvarena je bruto dobit od 1,2 miliona uz rast od 44 posto u odnosu na 2019, dok isplaćena vrijednost šteta za prvih šest mjeseci ove godine iznosi 7,6 miliona.

“ASA osiguranje” sastavni je dio finansijske divizije “ASA Holdinga – ASA Finance”, u vlasništvu poduzetnika Nijaza Hastora. Krajem protekle gdone, “ASA Finance” kupio je većinu dionica Vakufske banke, čime je postao novi vlasnik ovog dioničarskog društva.

Izvor: Slobodna Bosna


Slični članci

Close