VijestiBiH

NEVJEROVATNO: Ministar Konaković opet pokazao raskošno neznanje, traži nešto što NIGDJE NA SVIJETU NE POSTOJI!

Lider NiP-a i ministar vanjskih poslova Elmedin Konaković odgovorio je danas ministru sigurnosti Nenadu Nešiću koji mu je ranije poručio da sporazum kakav BiH ima sa Srbijom ima i sa drugim regionalnim zemljama i da su zahvaljujući prikrivenim istražiteljima razbijene su mnoge kriminalne organizacije u regionu i BiH.

“Za Nešića imam samo jedan prijedlog kojim će potvrditi da je istinski zainteresovan za borbu protiv kriminala, da u sporazumu izmjenimo samo jednu stvar.

Samo da entitetski i kantonalni mup-ovi ne mogu sa zemljama potpisnicima bez saglasnosti državnih institucija provoditi aktivnosti na prostoru Bosne i Hercegovine.

Ubacimo samo riječ SAGLASNOST Direkcije za koordinaciju policijskih tijela, OSA-e, SIPE…

Nek’ to podrži na narednoj sjednici i sve ok”, poručio je Konaković.

No, ponovo je Koanković, kao i posljednjih nekoliko dana, prikazao raskošno neznanje.

Naime, kako je pojasnio portal Istraga, nigdje u svijetu ne postoji primjer gdje obavještajna agencija daje saglasnost za aktivnosti policijskih agencija.

Osim toga, Konaković predlaže da SIPA daje saglasnost za angažman prikrivenih istražitelja. Rad prikrivenih istražitelja, prema zakonima o krivičnim postupcima, odobrava nadležni sudija za prethodni postupak, objasio je portal Istraga.

Povezano

Back to top button