SvijetVijesti

NEVIĐENA BRUKA DODIKOVOG REŽIMA: Steve Bannon, uhapšen zbog prevare teške 25 miliona dolara, sarađivao i sa vlastima RS-a; Prije dvije godine ugostio Željku Cvijanović (FOTO)

Hapšenje Stevea Bannona, bivšeg savjetnika ameriškog predsjednika Donalda Trampa, zbog milionskih prevara vijest je dana u svijetu, a ima veze i sa Republikom Srpskom. Benon je optužen da je na prevaru uzeo 25 miliona dolara prikupljenih da se podigne zid na američko-meksičkoj granici.

Steve Bannon je prije dvije godine ugostio aktuelnu predsjednicu Republike Srpske Željku Cvijanović u njegovom domu u Americi, tokom njene posjete Washingtonu.

Za bivšeg ministra inostranih poslova Igora Crnatka ovo je, kako je naveo na svom Facebook profilu, još jedan dokaz da se spoljna politika Republike Srpske sastoji od druženja sa raznim međunarodnim smutljivcima i prevarantima, dovođenja lažnih vijetnamskih i drugih investitora, povezivanja sa raznim osetijama, abhazijama i drugim nepriznatim kvazidržavama, te uzajamnog poštovanja sa diktatorskim likovima poput Lukašenka.

“Direktan put do totalne izolacije i međunarodne izopštenosti Republike Srpske. Mozda im je to i cilj”, napisao je Crnadak.

U izjavi BN TV, Crnadak kaže da je današanja vijest o hapšenju Stevea Bannona ustvari još jedna potvrda da su međunarodne aktivnosti vlasti Republike Srpske potpuni promašaj i da nemaju nikakav kredibilitet u svijetu.

“Njihovi likovi sa kojima razgovaraju su uglavnom na ivici zakona. Oni sa takvim sumnjivim likovima ostvaruju kontakte i povezuju se sa regijama izolovanim od demokratskog uređenog svijeta”, kazao je Crnadak.

On je to ilustrovao i primjerom da je Milorad Dodik, jedini u regionu, poslao čestitku Aleksandru Lukašenku, čija izborna pobjeda se dovodi u pitanje od demokratskog svijeta zbog uspostavljanja diktatorskog režima.

On dodaje da je spoljna politika koju vodi vlast Republike Srpske krajnje problematična i da vodi u izolaciju, a prikazuje se, kako je naveo, sa velikim ushićenjem kao što je bio slučaj i prije dvije godine kada je u Washingtonu sa danas uhapšenim Steve Bannonom razgovarala predsjednica RS-a Željka Cvijanović.

“Sve su to promašaji promašaji vlasti Republike Srpske. Na taj način se nanosi velika šteta Republici Srpskoj i njenom ugledu u svijetu, a sve je to još plaćeno iz budžeta Republike Srpske”, kazao je Crnadak, navodeći da su u pitanju nesagledive posledice po RS.

(SB/BN)

Slični članci

Close