BiHVijesti

NEŠIĆ SE ŽESTOKO OBRUŠIO NA KOMŠIĆA: “Zahtjev za održavanje posebne sjednice Predsjedništva o priznavanju Kosova je žestok šamar…”

“Zahtjev hrvatskog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića da se održi vanredna sjednica Predsjedništva BiH o priznanju tzv. Kosova šamar je Bosni i Hercegovini i njenoj stabilnosti, a ne Srbiji što priželjkuje Komšić”, poručio je lider DNS-a Nenad Nešić.

”Komšić, kao i svako u ovoj zemlji, dobro zna da sve dok u BiH žive Srbi i dok su konstitutivan narod, Kosovo i Metohija će za BiH biti dio Republike Srbije. Potezati to pitanje nije ništa drugo do guranje u oko jednom konstitutivnom narodu i produbljivanje krize u BiH, poručio je Nešić.

-I Komšićev negativan odnos spram demokratskih promjena u Crnoj Gori, ističe on, ”i očajnički vapaji za Milom Đukanovićem”, pokazuju da je on daleko od racionalnog i odgovornog političara.

”Nijedan državnik ne bi smio da se miješa i spori izbornu volju građana druge države. Kada je Crna Gora u pitanju, svaki odgovoran političar iz BiH imao bi u vidu važnost pravoslavnih svetinja u Crnoj Gori i za srpski narod koji živi u Republici Srpskoj, i zarad dobrih odnosa i budućnosti BiH ne bi se kamenjem bacao na izborne pobjednike u Crnoj Gori”, kategoričan je predsjednik DNS-a.

”Umjesto što se bavi tuđim dvorištima, ruši dobrosusjedske odnose, zavađa narode u BiH, Komšiću bi bilo pametnije da počisti u svom dvorištu i za početak postavi pitanje kako je moguće da Federacija BiH, dvije godine nakon izbora, na dnevnom redu nema formiranje nove Vlade. Je li to Komšićeva demokratija i vladavina prava?”, poručio je Nešić.

(SB)

Slični članci

Close