VijestiBiH

NENAD NEŠIĆ O PRESUDI SUDA U STRAZBURU: “Građanski unitaristi su majorizovali Hrvate, a sada isti scenario pripremaju i Srbima”

Pozivanjem na Protokol 12, koji većina zemalja nije ratifikovala, vrši se atak na dejtonsku strukturu BiH i njeno unutrašnje uređenje – naveo je Nešić

– Republika Srpska i srpski narod nikada neće dozvoliti da im drugi biraju predstavnike, a BiH neće i ne može postojati na unitarističkim i centralističkim temeljima – rekao je predsjednik DNS-a Nenad Nešić komentarišući presudu Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu kojom se Bosna i Hercegovina obavezuje na formiranje jedne izborne jedinice pri izboru Predsjedništva Bosne i Hercegovine i Doma naroda Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Nešić je rekao da “nakon što su potpuno majorizovali Hrvate i izabrali im lažnog člana Predsjedništva BiH, građanski unitaristi isti scenario pripremaju i Srbima”.

– Ukoliko je tačno da je Evropski sud za ljudska prava u Strazburu, po apelaciji savjetnika Željka Komšića – Slavena Kovačevića, utvrdio da su ugrožena njegova prava jer ne može birati sve članove Predsjedništva i indirektno Doma naroda PS BiH, onda je jasna intencija da se pod plaštom građanskog majorizuju i Srbi i da se i njima biraju predstavnici. Pozivanjem na Protokol 12, koji većina zemalja nije ratifikovala, vrši se atak na dejtonsku strukturu BiH i njeno unutrašnje uređenje – naveo je Nešić, saopšteno je iz DNS-a.

– Nijedan odgovoran i pametan čovjek nikada neće zadirati u nacionalno biće drugih i većinsku volju drugih kolektiviteta. Kakav čovjek moraš biti da te ne prihvata tvoj narod, a ti onda tužakaš svoj narod ne bi li bio nametnut voljom drugih naroda!? Neka znaju razni Slaveni Kovačevići – Republika Srpska je vječna, a likovi poput njih prolazni. BiH ima onoliko koliko se svi u njoj osjećaju komotno i ravnopravno, a ugrožavanje volje 1,2 miliona Srba iz Republike Srpske ne pruža takve osjećaje – dodao je on.

Nešić očekuje da će sve partije iz RS imati isti stav i pokazati, kako je rekao, nacionalno jedinstvo braneći pravo entiteta da bira svog člana Predsjedništva BiH.

Povezano

Back to top button