BiHVijesti

NENAD NEŠIĆ BEZ DILEME: “Ako me uhapse…”

“Sve što sam radio, radio sam u skladu sa zakonom i pravilnikom, odlukama Vlade Republike Srpske. Između ostalog, plan poslovanja i javnih nabavki usvaja i daje konačnu riječ Vlada RS-a. Sve što je rađeno, rađeno je u skladu s tim.”


Poručio je ovo predsjednik DNS-a Nenad Nešić, koji je danas pozvan u MUP Republike Srpske na informativni razgovor.

U razgovoru za Klix Nešić kaže da je na funkciji v. d. direktora “Puteva RS-a” sve radio po zakonu, a da je konačnu riječ u tome davala Vlada RS-a.

“Da li će mene uhapsiti ili neće, to ne znam, ali smatram da bi se u slučaju mog hapšenja radilo o političkom progonu”, govori Nešić.

On ističe da “otrovne strelice iz dojučerašnjeg koalicionog partnera SNSD-a prema DNS-u lete zbog snage koju ima Demokratski narodni savez”.

“Vjerovatno znaju kako nije isto kada je DNS na jednoj ili drugoj strani. DNS može donijeti neku prevagu u budućnosti”, kazao je Nešić.

Da li će prijeći na onu “drugu” stranu, gdje su PDP i SDS, Nešić nije želio odgovoriti konkretno.

“DNS je na svojim organima donio odluku i tamo je sve jasno rečeno”, kazao je.

Na pitanje kako komentariše podršku lokalnog DNS-a na Palama kandidatu za načelnika iz PDP-a, Nešić kaže da je to legitimna odluka i da će se 16. novembra vidjeti da li je bila ispravna.

Prema njegovim riječima, danas do 15 sati većina opštinskih i gradskih odbora je dostavila u stranku svoje izjašnjenje u skladu sa zaključcima Predsjedništva DNS-a o tome s kim će koalirati na na lokalnom nivou.

“Mogu reći, i to me veoma raduje, da su svi opštinski odbori izrazili punu podršku odlukama predsjednika i Predsjedništva DNS-a i naveli da će poštovati svaku njihovu odluku i isto tako dali su svoje mišljenje o koalicionom djelovanju na lokalnim izborima”, otkrio je Nešić.

Lider DNS-a danas se, kaže, javio na poziv Ministarstva unutrašnjih poslova RS-a, ali zbog istrage nije mogao govoriti o detaljima.

“Uvijek ću se odazvati institucijama RS-a i želim im vjerovati. Sve što sam radio, radio sam u skladu sa Zakonom”, zaključio je.


Slični članci

Close