RegijaVijesti

“NASTAVLJA SE PRLJAVA KAMPANJA IZ ZAGREBA”: Vučićevi tabloidi ogorčeni istupom hrvatskog ministra Tome Medveda

Prljava kampanja zvaničnog Zagreba protiv aktuelne vlasti u Srbiji se nastavlja nesmanjenom žestinom, piše srpski prorežimski tabloid Informer, navodeći kao primjer istup hrvatskog ministra branitelja Tomo Medved i njegovu poruku da je “srpskoj politici potreban preokret”.

Informer piše kako ministru Medvedu strašno smeta što je Srbija predvođena predsjednikom Aleksandrom Vučićem još jednom obilježila masovno stradanje Srba u “zločinačkoj akciji ‘Oluja’, pa smatra da je srpskoj politici potreban preokret”.

-Branitelj Medved bi očigledno da kroji srpsku politiku i umesto građana Srbije bira ko će i kako vladati u Beogradu, piše Informer, navodeći da je ministar Medved “heroj domovinskog rata tokom kojeg je iz lijepe njihove proterano više od 250.000 Srba”.

Informer tvrdi da ministar Medved kao i njegovi nadređeni u Zagrebu ne može da se pomiri sa činjenicom da vlast u Srbiji brine o interesima svojih građana i da “nema nameru da zaboravi etničko čišćenje Srba 1995. godine koje su po nalogu Franja Tuđmana sproveli njegovi branitelji”.

-Na sreću, u Srbiji se već godinama za to kakvu će politiku voditi vlast pitaju samo građani Srbije, a ne Medvedi, zaključuje Vučićev Informer u žustro inoniranom odgovoru na javni istup hrvatskog ministra Tome Medveda, koji je izrazio žaljenje što su se srpski političari i mediji obrušili na Boris Milošević koji je prisustvovao obilježavanju “Oluje” u Kninu.

– Nažalost, i ove godine čuli smo neutemeljene poruke, iskrivljavanje povijesti i vidjeli performanse iz Sremske Rače u režiji onih koji su sudjelovali u agresiji na Republiku Hrvatsku. To je unutarnje pitanje politike Srbije i, prije svega, pitanje s kojim se oni kao društvo trebaju suočiti te realno sagledati povijesne činjenice i svoje pogrešne politike iz prošlosti. Poruke koje čujemo ovih dana nisu poruke civilizirane i europske Srbije, ali svoj put oni određuju sami.

Zbog svih nestalih hrvatskih branitelja i civila, i dalje želim vjerovati da se preokret u politici službenog Beograda može dogoditi jer je on itekako potreban, kako bi se priznali zločini i kako bi nam se dostavili podaci o osobama nestalima u Domovinskom ratu. U tom kontekstu očekujem i nadam se suradnji. Ponovno ću istaknuti i pozvati ih da im Republika Hrvatska bude primjer kako se suočiti s izazovima, a ne stvarati nove razdore, kazao je hrvatski ministar Tomo Medved.

(SB)

Slični članci

Close