BiHVijesti

NAKON ODLUKE REISA KAVAZOVIĆA: Oglasio se smijenjeni muftija Osman ef. Kozlić: “Molio sam Allaha da me zaštiti od zulumćara…”

– Znam samo da će pokušati ono što su zakuhali. U državi i sistemu u kojima ne vrijedi pravilo da je “okrivljeni” nevin dok se ne dokaže suprotno, iluzorno je iznositi argumentaciju u korist svoje odbrane. Zato ću ja svoju argumnetaciju sačuvati za pravo vrijeme i pravi momenat – zaključio je ef. Kozlić.

Nakon što je reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (IZBiH) Husein ef. Kavazović, prije tri dana, donio odluku o razrješenju muftije Islamske zajednice Bošnjaka za Evropu izvan domovinskih zemalja Osmana ef. Kozlića, putem Facebooka se oglasio smijenjeni muftija.

– Dragi prijatelji! Od trenutka kada sam u Oslobođenju pročitao da sam smijenjen sa pozicije muftije za Zapadnu Evropu, dobio sam brojne poruke podrške od rodbine, pojedinih muftija, profesora, studenata i učenika, glavnih imama, imama, predsjednika naših zajednica i džemata u Evropi, te brojnih prijatelja iz Bosne i Hercegovine i Evrope. S obzirom da nisam u stanju na sve odgovoriti, želim Vam se najiskrenije zahvaliti – naveo je Osman ef. Kozlić.

Naveo je da je u teškim trenucima za njega i njegovu porodicu, molio Allaha da ga zaštiti od zulumćara i da mu od Sebe pošalje zaštitnike i pomagače.

– Na one koji su sve ovo zakuhali, ne želim trošiti riječi. Znam samo da će pokušati ono što su zakuhali. U državi i sistemu u kojima ne vrijedi pravilo da je “okrivljeni” nevin dok se ne dokaže suprotno, iluzorno je iznositi argumentaciju u korist svoje odbrane. Zato ću ja svoju argumnetaciju sačuvati za pravo vrijeme i pravi momenat – zaključio je ef. Kozlić.

(SB)

Slični članci

Close