BiHVijesti

NAKON ČOVIĆEVOG PISMA, OGLASILI SE I IZ AMBASADE SAD-a: Evo šta su rekli…

“Pozivamo bh. lidere da provedu političke i ekonomske reforme kako bi približili zemlju članstvu u EU”, poručeno je iz Ureda.

Nakon što je predsjednik HDZ-a BiH i član Kolegija državnog Doma naroda Dragan Čović uputio pismo ambasadorima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, šefu Delegacije Evropske unije u BiH, ambasadorici Misije OSCE-a u BiH i visokom predstavniku, u kojem se požalio da SDA izbjegava provesti potpisani sporazum o Izbornom zakonu BiH, za “Oslobođenje” su navedeno pismo prokomentarisali iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD-a u BiH.

– Pozdravljamo sve sporazume koji su zaključeni s dobrom namjerom i ciljem unapređenja društvenih, ekonomskih i političkih uvjeta za sve građane BiH. Svaki amandman na Izborni zakon mora imati široku i inkluzivnu političku podršku i približiti zemlju europskim standardima. Ispunjavanje zakonskih obaveza kao što je provođenje izbornih rezultata i brzo formiranje vlasti, kao i provedba preporuka ODIHR i GRECO, neophodno je da bi se povećalo povjerenje građana u izborni proces. Pozivamo bh. lidere da provedu političke i ekonomske reforme kako bi približili zemlju članstvu u EU – poručeno je iz Ureda za odnose s javnošću Ambasade SAD-a u BiH.

(SB)

Slični članci

Close