BiHVijesti

NA BAŠČARŠIJI LOPOV UZEO PARE IZ KASE, ALI AZRA MU NAPRAVILA “SAČEKUŠU”: Prodavačica o kojoj bruji cijeli region (VIDEO)

Uhapšeni je nekoliko sati posle pušten iz policijske stanice

Heroj dana bila je Azra Bećirović, radnica koja je, zahvaljujući svojoj fizičkoj spremi uspela da savlada lopova i preda ga policiji. Svoju priču ispričala je za Klix.ba, kazavši da je, s obzirom na činjenicu da je diplomirala kriminalistiku, njena reakcija u trenutku pljačke bila prirodna. Mada, ovakve situacije i nisu baš uobičajene.

Jedan Rom, koji je glumio migranta iskoristio trenutak u kojem sam nakratko bila odsutna od radnog pulta, otvorio je kasu i ukrao određenu količinu novca. Čula sam da se kasa otvara i videla osobu koja uzima novac. Počeo je da trči, a i ja za njim. Trčao je prema Logavinoj ulici, a kad je shvatio da se tamo nalazi policijska stanica, krenuo je da trči u suprotnom smeru. Napravio je tu krug, pošao kroz pasaž pored Jevrejske sinagoge, zatim izašao na glavnu ulicu – priča Bećirović.

Sve vreme je, nastavlja, vikala da je lopov, nakon čega se u potragu za lopovom uključilo i nekoliko građana koji su pomogli Azri.

– Nakon određenog vremena čula sam povike ‘policija, policija’, ali bili su u civilu i nisam znala jesu li to zaista policajci. Stigla sam konačno lopova koji je bacio novac. Pokupili smo novac, policajci su se predstavili i lopov je vrlo brzo uhapšen. Kasnije sam shvatila da je mogao biti naoružan, imati nož, ali nisam u tom trenutku razmišljala o tome. Drago mi je da je sve završilo dobro – kazala je Bećirović.

Uhapšeni je nekoliko sati posle pušten iz policijske stanice, a od ranije je poznat po vršenju istih krivičnih dela.

Slični članci

Close