VijestiBiH

MUKE ZA DODIKA: Tužioci izvukli asa iz rukava

Jedan od optuženih u predmetu “Korona ugovori”, a u kojem se sudi bivšem direktoru Instituta za javno zdravstvo RS-a Branislavu Zeljkoviću i još četverici optuženih, prema nezvaničnim informacijama, pregovara o sklapanju sporazuma sa tužilaštvom i priznanju krivnje.

U Okružnom sudu Banja Luka je zbog toga zakazano vanredno ročište u ovom predmetu, a koje je planirano za 5. juli.Portal Capital je objavio saznanja da se radi o Saši Markoviću, direktoru agencije Travel 4 fun iz Banje Luke, a koji je optužen za krivično djelo davanje mita.

Iz advokatske kancelarije Miloša Stevanovića, koji zastupaju Markovića, naveli su da u ovoj fazi ne mogu iznositi detaljnije informacije. Advokat Stevanović nam je kratko izjavio da se radi o osjetljivom predmetu i da trenutno ne može komentarisati status svog branjenika.

Optužnicom koju je podiglo Tužilaštvo RS-a su, pored Zeljkovića i Markovića, obuhvaćeni i direktor Procontrol Banja Luka Slavko Bojić, zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja u pomaganju, bivši direktor Sineks laboratorija Sani Crljić za isto krivično djelo i direktor firme Promeding Laktaši Dragan Dubravac zbog produženog krivičnog djela zloupotreba u postupku javne nabavke

.Zeljković se tereti da je, kršeći procedure javnih nabavki za nabavku zaštitnih maski, medicinskih odijela i termalnih kamera od nekvalifikovanih ponuđača, po cijenama višestruko većim od nabavnih, “najgrublje zloupotrijebio” svoj položaj i ovlaštenja, te za sebe i druge optužene pribavio imovinsku korist na štetu budžeta RS-a u iznosu više od 1,3 miliona KM.

Povezano

Back to top button