VijestiBiH

MOSTARSKI MUFTIJA NA METI ČOVIĆEVE TELEVIZIJE: “Islamska zajednica služi se zapaljivom retorikom, križ na Humu nazvali su…!” (VIDEO)

Prohadezeovski analitičar Branimir Galić optužio je Islamsku zajednicu da su njeni stavovi “često usklađeni s politikom Stranke demokratske akcije”.

Mostarska televizija “HB” pod direktnom kontrolom HDZ-a Dragana Čovića odavno je pokrenula kampanju protiv mostarskog muftije Salema ef. Dedovića zbog njegove njegove borbe i istrajnosti da se Islamskoj zajednici u Hercegovini vrati njena imovina koju je zločinačka paradržava Herceg Bosna tokom rata nasilno otela, a poslije rata HDZ-ovi zvaničnici na kantonalnim i općinskim nivoima blokiraju povratak.

Tako su danas u prilogu televizije koja nosi ime zločinačke paradržave optužili Dedovića za zapaljivu retoriku nakon što je poručio gradonačelniku Mostara Mariju Kordiću da “neće on odlučivati o mjeri naših prava u ovom Gradu i samostalno procjenjivati šta je dovoljno muslimanima Bošnjacima – građanima uvijek otvorenog Mostara”.

“Islamskoj zajednici u BiH nije prvi put da se očituje s političkih pozicija, ali ovaj put je retorika posebno zapaljiva, usmjerena prema predstojećim izborima u Mostaru. Nazivanjem križa na Humu simbolom hegemonije i ugnjetavanja, Islamska zajednica daje jasne smjernice bošnjačkim strankama o temama koje trebaju dominirati u kampanji”, poručuju sa Čovićeve televizije.

Prohadezeovski analitičar Branimir Galić optužio je Islamsku zajednicu da su njeni stavovi “često usklađeni s politikom Stranke demokratske akcije”.

Prilog televizije HB pogledajte u nastavku:

Povezano

Back to top button