RegijaVijesti

MILANOVIĆ POLUDIO ZBOG MEDIJA U SUSJEDSTVU: “Vidim sovjetizaciju društva; Moja je dužnost da…”

“…za obranu i nacionalnu sigurnost i teritorijalnu cjelovitost odgovaram.”

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović žestoko se danas obračunao sa medijima, uključujući “Jutarnji list”, koji, po njegovom mišljenju, nisu trebali objaviti detalje razgovora koji se između mandatara Andreja Plenkovića i njega vodio na Pantovčaku.

“Milanović smatra kako to nije način na koji se stvari odvijaju u demokraciji. Kazao je i kako očekuje jasnije i točnije pravne okvire sa stajališta Ustava u kojima djeluje Stožer civilne zaštite, poput definiranja ovlasti za donošenje mjera i rokova u kojima takav režim vrijedi”, piše upravo “Jutarnji list”.

“To je jako ružno, znate, to je prilično ozbiljan primitivizam uopće da se netko usudi prepričavati razgovor dvojice ljudi u četiri oka”, rekao je danas Milanović.

“Da sam docirao, ispalo bi da sam sugovornika na nešto upozorio, a nisam. Ako sugovorniku ukažete na nešto, ne stjerate ga u stupicu. Stvarno jadno, baš jadno”, dodao je.

Potom se prebacio na teme u vezi sa Štabom.

“Vidim sovjetizaciju društva. Mi nismo kultura ‘klekni, lezi, tuku mitraljezi’, nego razvijena zemlja. Ako ja kao predsjednik ne ukažem na to, tko će? Koja je uloga Sabora? Ako je nema, nema je. Moja je dužnost da za obranu i nacionalnu sigurnost i teritorijalnu cjelovitost odgovaram. To je duboka i oštra fraza u Ustavu. Sabor u ovakvoj situaciji mora dati privremenu autorizaciju Vladi da postupa. Pozivam saborske zastupnike da to učine”, rekao je Milanović.

(SB)

Slični članci

Close