BiHVijesti

Meteorolozi objavili dugoročnu vremensku prognozu: U BiH stiže velika promjena vremena

Danas je preovladavalo pretežno oblačno vrijeme. Kiša je padala u većem dijelu zemlje. Glavnina padavina je bila prije podne. Temperature zraka izmjerene u 13 sati (°C): Bjelašnica 1; Ivan-sedlo 6; Livno 8; Zvornik 10; Bijeljina, Drvar, Jajce, Sarajevo i Trebinje 11; Banja Luka, Bugojno i Grude 12; Bihać, Gradačac i Stolac 13; Mostar, Sanski Most, Tuzla i Zenica 14; Doboj 15; Neum 16°C;

U naredna dva dana u našoj zemlji preovladavat će nadprosječno toplo i oblačno vrijeme s kišom u Bosni i pljuskovima u Hercegovini.

Na planinama može zalepršati i pokoja pahulja snijega. Puhat će na momente jak vjetar južnog smjera. Od četvrtka sa padom temperatura zraka, kiša će u Bosni preći u susnježicu i snijeg a do kraja dana padavine prestati. Za vikend hladno i bez padavina.

Minimalne jutarnje temperature zraka u Bosni i Hercegovini varirat će od 4°C do 9°C. Najviše dnevne temperature između 10°C i 16°C. Od sredine sedmice prognozira se osjetiniji pada temperature zraka, minimalne temperature varirat će od -9°C do -4°C u Bosni, do 3°C na području Hercegovine. Maksimalne dnevne između -5°C i -1°C u Hercegovini do 4°C.

Periodu od (15.02. do 22.02.) prema raspoloživim prognostičkim modelima prognozira se suho i stabilno ali i vrlo hladno vrijeme. Period će karakterisati hladni i studeni dani. Negativne temperature u Bosni očekuju se tokom čitavog dana.

Minimalne temperature zraka bit će u rasponu od -12°C i -6°C u Bosni, do 0°C u Hercegovini. Maksimalne temperature kretat će se između -8°C i -3°C u Bosni, na jugu Hercegovine do 4°C.

Slični članci

Close