BiHVijesti

MEDIJI U SRBIJI; KAKO SU “BUDALA” DRAŠKO I “BITANGA” DRITAN PROMIJENILI HISTORIJU: Narod je ustao, više ne pomažu ni paketi za glasače, ucjene, prazna obećanja…

Draško Stanivuković, mladi, 27-godišnji političar iz Banje Luke, funkcioner PDP-a, pobijedio je na lokalnim izborima Republike Srpske Dodikovog kandidata iz redova SNSD-a Igora Radojičića i postat će gradonačelnik.

Političke promjene i smjene dosadašnjih režima drmaju region, na red dolaze neki novi, mladi i talentovani ljudi. U Crnoj Gori to je bio Dritan Abazović, a u Republici Srpskoj Draško Stanivuković, piše Direktno.rs.

Narod je ustao, više ne pomažu ni paketi za glasače, plaćeni glasovi, ucjene, prijetnje, prazna predizborna obećanja. Želi se bolji život i vjera u budućnost, a to na političkoj sceni mogu pružiti samo novi, neukaljani, mladi, obrazovani, pristojni ljudi.

Draško Stanivuković, mladi, 27-godišnji političar iz Banje Luke, funkcioner PDP-a, pobijedio je na lokalnim izborima Republike Srpske Dodikovog kandidata iz redova SNSD-a Igora Radojičića i postat će gradonačelnik.

Nije se bojao mladi Stanivuković da bude jedan od najoštrijih kritičara režima Milorada Dodika niti da snosi posljedice koje je to donosilo. Bivao je od režima hapšen i fizički napadan zbog svog političkog djelovanja. Uprkos tome, nastavio je da razotkriva afere Milorada Dodika javnosti u BiH i postao popularan.

Hrabro se zalagao Stanivuković za demokratiju i transparentnost u Republici Srpskoj.

Smatralo se da je nepobjediv i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, dok se nije pojavila nova struja, a jedan od predstavnika je lider koalicije “Crno na bijelo” Dritan Abazović.

Mladi i harizmatični Dritan je doktor političkih nauka i njegov politički put i angažman dug je skoro jednu deceniju. U skupštinskim raspravama ulazio je u oštre argumentovane obračune s vodstvom države, zbog čega ga je Đukanović počastio epitetom “bitanga”.

Ova “bitanga”, međutim, razumjela je i izgovorila ključne probleme koje razaraju crnogorsko društvo – kriminal, korupcija, partokratija, nepostojanje institucija, pravde. Njegova spremnost za promjene podigla je crnogorsko društvo i ulila nadu da pristojnost i pamet mogu da pobijede.

Hrvatska, Makedonija, BiH, Crna Gora… Svuda se kotrljaju promjene. Građani susjednih zemalja rekli su ne korupciji, nepotizmu, bajkama o boljem životu.

I Srbija čeka da se oslobodi okova.

(SB)

Slični članci

Close