BiHVijesti

MARIO NENADIĆ JE BIVŠI: Pogledajte obraćanje premijera Kantona Sarajevo nakon podnošenje ostavke (VIDEO)

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić obratio se javnosti nakon što je jučer podnio ostavku.

Podsjetimo premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić podnio je pismenu ostavku predsjedavajućem Skupštine Kantona Sarajevo Mirzi Čeliku.

U skladu sa čl.12. st.3. Zakona o Vladi Kantona Sarajevo, podnošenjem moje ostavke, smatra se da su ostavku podnijeli i svi članovi Vlade. U slučaju da Skupština KS ipak ostaje pri pokrenutoj proceduri izglasavanja nepovjerenja Vladi Kantona, ovim povrđujem da sam saglasan i sa tom procedurom i da ću u tom slučaju, ostavku podnijeti odmah po izglasavanju, u skladu sa čl. 11. Zakona o Vladi Kantona Sarajevo.

Molim Vas da u skladu sa čl.12. i 13. Zakona o Vladi Kantona Sarajevo, ovu ostavku odmah uputite u daljnju proceduru i potvrđivanje od strane Skupštine Kantona Sarajevo, stoji u saopštenju.

U skladu sa članom 13. Zakona o Vladi Kantona Sarajevo, dužnost premijera i poslove iz svoje nadležnosti članovi Vlade i ja u funkciji premijera, obavljat ćemo savjesno i odgovorno do imenovanja nove Vlade Kantona Sarajevo“, kaže se, između ostalog, u tekstu ove ostavke.

Pogledajte jutrošnje obraćanje bivšeg premijera Kantona Sarajevo.


(Slobodna Bosna)

Slični članci

Close