BiHVijesti

LAVROV “ZVONI” ZA UZBUNU, MUP RS-a U PRIPRAVNOSTI: Evo šta je naredio ministar unutrašnjih poslova RS-a…

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske preduzima pojačane mjere sigurnosti povodom posjete ministra vanjskih poslova Rusije Sergeja Lavrova ovom entitetu, a koji će boraviti na području grada Istočno Sarajevo, prenose “Nezavisne novine”.

Cilj je, kako ističu iz MUP-a RS-a, nesmetano kretanje i boravak Lavrova, kao i održavanje povoljnog stanja sigurnosti.

Radi preduzimanja sigurnosnih mjera i radnji, Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS-a, izdao je naredbu o zabrani prijevoza eksplozivnih materija u drumskom saobraćaju na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo za 28. oktobar od 11 do 18 sati.

“U istom vremenskom intervalu na području ove dvije opštine zabranjen je saobraćaj za teretna motorna vozila preko 7,5 tona ukupne mase”, saopćeno je iz MUP-a RS-a, odakle dodaju da Ministarstvo u sjedištu, policijske uprave i policijske stanice tog dana neće izdavati odobrenja za prijevoz eksplozivnih materija.

Pozivaju građane da sutra svoje kretanje u saobraćaju na području opština Istočna Ilidža i Istočno Novo Sarajevo svedu na minimum te da poštuju naredbe policijskih službenika na terenu.

“Preporuka građanima je da prilikom kretanja na području ovih opština uz sebe imaju važeći identifikacioni dokument te da zbog lakšeg kretanja uz sebe ne nose veće torbe ili ruksake. Građani koji žive u blizini Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Istočnom Sarajevu, treba da izbjegavaju nepotrebne izlaske na balkone, prozore i krovove zgrada”, kazali su iz MUP-a Republike Srpske.

Predstavnike medijskih kuća, druge subjekte, kao i građane, podsjećaju da je, radi sigurnosti na području opština Ilidža i Istočno Novo Sarajevo, zabranjena upotreba dronova.

(SB)

Slični članci

Close