RegijaVijesti

KRIZNI ŠTAB HRVATSKE DIGAO SVE NA NOGE: Uvode se restriktivne mjere, ograničena okupljanja i rad ugostiteljskih objekata…

Prodaja alkoholnih pića zabranjena je od 22 sata do ponoći.

Zbog sve većeg broja zaraženih, u Hrvatskoj se uvode nove restriktivnije mjere s ciljem borbe protiv koronavirusa.

Kako navode regionalni mediji, kako bi se rasteretio bolnički sistem i smanjio broj zaraženih i oboljelih, hrvatski Nacionalni štab civilne zaštite donio je set mjera koje su, kako je najavljeno, dugoročne i ostaju na snazi cijelu zimu.

Javni događaji i okupljanja su ograničeni na 25 osoba, svadbe se mogu održavati sa maksimalno 15 osoba, sahrane do 25 osoba, a saučešće se ne smije izražavati bliskim kontaktom, kao ni čestitanje. Ostale privatne svečanosti su dozvoljene sa 10 prisutnih osoba uz poštivanje svih epidemioloških preporuka.

Obustavlja se rad noćnih klubova, kazina i automat-klubova, a ugostiteljski objekti mogu raditi do 22 sata. Prodaja alkoholnih pića zabranjena je od 22 sata do ponoći.

Na ulazu u objekte potrebno je istaknuti obavijest o najvećem broju ljudi koji mogu biti u tom prostoru, a to se odnosi i na trgovine i na ugostitelje.

Ostala okupljanja (kino, pozorišta, sjednice) ograničena su na veličinu prostora, za svaku osobu najmanje četiri kvadratna metra, a iz Kriznog štaba Hrvatske navode da je fizička distanca najznačajnija.

Slični članci

Close