BiHVijesti

KOMŠIĆEVA PORUKA ČOVIĆU I DODIKU: “Puno je više nas koji volimo ovu zemlju!”

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić komentirao je najavu srpsko-hrvatske izjave o BiH koju je najavio lider SNSD-a Milorad Dodik.


Komšić, koji se nalazi u Srebreniku u posjeti kandidatima Demokratske fronte na sljedećim izborima, poručio je da se, da je na mjestu Dodika i Čovića, ne bi igrao takvim najavama.

“Da sam na Dodikovom i Čovićevom mjestu, ne bih se s tim, odnosno s tim najavama nimalo igrao. Jasno je čemu takva politika, koja je nastavak politike Franje Tuđmana i Slobodana Miloševića, vodi. Zna se kako je prošli put prošla. Sad bi prošla puno gore. Takve najave mogu se samo obiti o glavu njima, koji pokušavaju prijetiti. Moraju znati da ih se oni koji vole ovu državu, nimalo ne boje”, poručio je Komšić u kratkoj izjavi za Fenu.

Podsjećamo, lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je za Pink televiziju da će Srbi i Hrvati kreirati zajedničku izjavu kako BiH može funkcionirati i dodao da je, ako ne bude prihvaćena, jedino rješenje razdruživanje.

Dodik je naveo da „razdruživanje ne znači rat, osim ako bi međunarodni intervencionizam producirao takvo nešto“.

Ponovio je da nigdje nije zabranjeno da Republika Srpska provede referendum te da Srbi imaju pravo razmišljati o tome i da bi im trebalo biti prihvaćeno pravo na samoodređenje.

Dodik je istaknuo da se i Hrvatska otvoreno zalaže za status Hrvata u BiH.

– Bosna i Hercegovina je pogrešna zemlja, pogrešno koncipirana. Sve više ljudi govori da je BiH propala, neodrživa, složena država – rekao je Dodik.


Slični članci

Close