BiHVijesti

Komšić: Žene društvo čine boljim i proaktivnijim

Iako imamo primjere žena koje značajno doprinose našim društvenim sferama kao što su politika, obrazovanje, ekonomija i oružane snage, još uvijek je niska zastupljenost žena na rukovodećim pozicijama, ističe član Predsjedništva BiH

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić čestitao je bh. ženama 8. mart – Međunarodni dan žena.

Iako u demokratskim društvima žene danas zauzimaju značajnu ulogu, ukazao je na potrebu unapređenja uloge žena u bh. društvu na način da im se osigura više pozicija na kojima će biti u mogućnosti donositi značajne odluke.

– Iako imamo primjere žena koje značajno doprinose našim društvenim sferama kao što su politika, obrazovanje, ekonomija i oružane snage, još uvijek je niska zastupljenost žena na rukovodećim pozicijama. Stoga smo obavezni intenzivnije raditi na rodnoj ravnopravnosti u BiH. Žene društvo čine boljim i proaktivnijim, a ovaj datum nas podsjeća na njihovu intenzivnu borbu i uspjeh koji su postigle. Svim ženama u BiH i širom svijeta čestitam 8. mart, uz želju da ste uvijek okružene svojim najmilijim, ljubavlju i poštovanjem – stoji u čestitki Komšića, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

OSLOBOĐENJE PORTAL

Slični članci

Close