BiHVijesti

KOMŠIĆ UPERIO PRST U SNSD-HDZ DUET: “Igranje životima građana neće im se isplatiti”

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić pozvao je predsjedavajućeg Vijeća ministara Zorana Tegeltiju da javnosti konačno objasni zbog čega ne saziva sjednicu na kojoj bi Vijeće ministara BiH moralo donijeti odluku o nabavci vakcina u skladu s inicijativom Parlamenta BiH.


“Građani više nemaju strpljenja da slušaju igru gluhih telefona između ministrice Gudeljević i predsjedavajućeg Tegeltije, koji mora objasniti zašto do danas nije održana sjednica na kojoj bi se donijela odluka o nabavci vakcina. Nedopustivo je da s jedne strane slušamo kako nadležna ministarstva tvrde da su ispunila sve obaveze u skladu sa zahtjevima COVAX mehanizma, a i dalje nema nikakvog konkretnog pomaka kada je riječ o nabavci vakcina”, kazao je Komšić.

Nemar Tegeltije i Gudeljević direktno ugrožava zdravlje građana, smatra on, a niko drugi do njih samih ne može preuzeti njihove nadležnosti i baviti se poslom koji moraju da izvršavaju.

“Ako je Tegeltiji i Gudeljević cilj pokazati da je država nesposobna nabaviti vakcine kako bi se time poslala nekakva poruka, onda trebaju znati da im se igranje životima građana neće isplatiti”, zaključio je Komšić.


(SB)

Slični članci

Close