BiHVijesti

KOMŠIĆ POJASNIO DODIKU: RS nema nikakve granice niti graničnu policiju, postoje samo granice BiH i DGS!

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić oglasio se povodom pokušaja člana Predsjedništva BiH iz reda srpskog naroda Milorada Dodika da kroz navodne razgovore sa predsjednikom Republike Srbije Aleksandrom Vučićem promovira nepostojeće granice entiteta RS.


“Šta god da je pričao sa Vučićem, Dodik mora znati da RS nema nikakve granice. Postoje samo granice Bosne i Hercegovine. Na njima je Granična policija Bosne i Hercegovine, a ne nekakva nepostojeća granična policija entiteta RS”, rekao je Komšić.

“Dodik može pričati dan i noć, može nikad ne prestajati da priča ali činjenice će uvijek ostati činjenice. Nikakvim političkim govorom ne može mu uspjeti da u realnost uvede ono što ne postoji, a ne postoje granice entiteta RS. Postoje samo granice BiH i Srbije”, kazao je Komšić.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik rekao je da je danas razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i da je dogovoreno da granice neće biti zatvorene.

Dodik je rekao da bi Republika Srpska trebalo da utvrdi stav da ne treba zatvarati granice i da to prenese na BiH.

– Danas sam razgovarao telefonski sa Vučićem i dogovorili smo se da ni u kakvim okolnostima neće biti zatvaranja granice između Srbije i Republike Srpske. Dakle, nema spekulacija o tome. Dogovorio sam se s njim da to javno saopštim – rekao je Dodik na sastanku u Banja Luci, organiziranom povodom pogoršanja epidemiološke situacije u Republici Srpskoj.


(Slobodna Bosna)

Slični članci

Close