RegijaVijesti

KO JE VUČIĆEV IZASLANIK KOJI JE KLEČAO U VUKOVARU?: Tokom 90-ih godina, za razliku od predsjednika Srbije, slao je ANTIRATNE PORUKE

Ostat će upamćeno i kako je prilikom polaganja vijenca na Ovčari kleknuo ispred spomen obilježja na Ovčari.

Uoči dana sjećanja počast žrtvama rata odali su Milorad Pupovac, potpredsjednika Vlade Boris Milošević i posebni izaslanik predsjednika Republike Srbije Veran Matić.

– Mislim da je jako važno da imamo poštovanje prema žrtvama i solidarnost s porodicama žrtava – izjavio je istakavši kako mu je stalo da se pronađe svaka nestala osoba te je dodao: – Izražavam veliko žaljenje zbog svega onoga što se dogodilo ovome gradu i građanima ovoga grada tokom ratnih godina

Smatra kako ovakve zajedničke komemoracije mogu pomoći u pronalaženju nestalih osoba.

Veran Matić hrvatskoj javnosti ostao je u pamćenju kao dio antiratnih protesta u Srbiji ali i čovjek koji je kao šef televizije B92 predstavljao nezavisno novinarstvo 90-ih godina prošlog stoljeća u Srbiji.

Danas je Matić specijalni izaslanik predsjednika Srbije Aleksandra Vučića za nestale osobe i čovjek koji je došao odati počast stradalim Srbima i Hrvatima u Vukovaru. Ostat će upamćeno i kako je prilikom polaganja vijenca na Ovčari kleknuo ispred spomen obilježja na Ovčari.

Matić će biti i dio sutrašnje kolone sjećanja koja će se kretati od vukovarske bolnice do Memorijalnog groblja žrtava iz posljednjeg rata. Veran Matić će biti tako prvi srbijanski dužnosnik u koloni sjećanja u Vukovaru.

(SB)

Slični članci

Close