BiHVijesti

KARDINAL PULJIĆ POSLAO SNAŽNU PORUKU: “Jedna od najjačih kriza je pitanje dijaloga… NE MOŽEMO IGNORIRATI PROŠLOST, ali ne želimo se zaustaviti na njoj” (FOTO)

Kardinal Vinko Puljić izjavio je kako je u ovim momentima svima najviše potreban dijalog.

U Sarajevu je održana pres-konferencija povodom okončanja 79. redovne sjednice Biskupske konferencije. Prisutnima su se obratili kardinal Vinko Puljić i mostarski biskup Petar Palić. U uvodnom dijelu, članovi Biskupske konferencije osvrnuli su se još jednom na ulogu i značaj Dejtonskog mirovnog sporazuma, ali i ukazali na brojne nepravde koje je ovaj sporazum donio, prije svega onim slabijim i manje brojnijima u Bosni i Hercegovini.

Dalje, biskupi su se dotakli i situacije s koronavirusom, gdje su posebno istaknuli ogromnu zahvalnost svim svećenicima i ostalim članovima Crkve koji u ovo vrijeme s još većom ljubavlju vode računa o vjernicima.

Biskupi su iskoristili priliku da posebno zahvale i svim doktorima, medicinarima i ostalim medicinskim radnicima koji uvijek pronalaze način da omoguće svećenicima posjete starima i bolesnima.

Kardinal Vinko Puljić izjavio je kako je u ovim momentima svima najviše potreban dijalog, piše Klix.

“U ovoj složenoj situaciji pandemije htjeli smo uputiti snažnu i pozitivnu poruku. Jedna od najjačih kriza je svakako i pitanje dijaloga, jer su ljudi sve manje sposobni uvažavati i poštovati jedni druge. Htjeli smo stvoriti ozračje pozitivnog sarađivanja. Ne možemo ignorirati prošlost, ali ne želimo se zaustaviti na njoj. Na temeljima vjere i morala moramo raditi na budućnosti”, zaključio je Puljić i posebno istaknuo zadovoljstvo saradnjom biskupa na ovoj konferenciji.

Mostarsko-duvanjskom biskupu Petru Paliću ovo je bilo prvo učestvovanje u Biskupskoj konferenciji te je istaknuo kako je imao ogromnu čast da čuje razmišljanja drugih biskupa o unutrašnjim pitanjima Crkve, ali i o društvenim pitanjima koja pogađaju društvo Bosne i Hercegovine.

Naredna Biskupska konferencija održat će se 2021. godine zaključno sa 4. i 5. novembrom, gdje će se održati zajednička euharistija u Katedrali Srca Isusova.

(SB)

Slični članci

Close