VijestiBiH

KAMPANJA U PUNOM JEKU: Portparol SNSD-a poziva pristalice pred Sud BiH čak i u slučaju skup da bude zabranjen

“Bez obzira kakve će odluke biti institucija u KS i u FBiH, pozivamo građane da se odazovu organizatorima i da krenu na skup, a mi ćemo u svakom slučaju imati odgovor na svaku vrstu odluke iz KS i FBiH”, rekao je Kovačević

Pristalice Milorada Dodika najavile su proteste ispred Suda i Tužilaštva Bosne i Hercegovine u Sarajevu za 1. septembar u 18 sati. Razlog je podizanje optužnice protiv lidera SNSD-a i predsjednika RS zbog krivično djela Neizvršavanje odluka visokog predstavnika iz Krivičnog zakona BiH. Danas je stigla i zvanična podrška protestu iz SNSD-a.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević odgovorio je da je protest prijavljen i da je organizator Odbor za zaštitu prava Srba u FBiH. Uputio je i poruku pristalicama kojie je, i u slučaju da skup bude zabranjen, poziva da dođu, čime ih potencijalno navodi na kršenje zakona.

“Bez obzira kakve će odluke biti institucija u KS i u FBiH, pozivamo građane da se odazovu organizatorima i da krenu na skup, a mi ćemo u svakom slučaju imati odgovor na svaku vrstu odluke iz KS i FBiH”, rekao je Kovačević, a prenosi N1

Na proteste za Dodika, koji je prekršio zakon, pozvali su Savez opštinskih udruženja izbjeglica i raseljenih lica RS kao Mladi SNSD-a i SNSD Zvornik koji su objavili i video.

Isti video pod nazivom “Srpska pred sud”, s dodatkom “Ideš li rode”, objavljen je i u prilogu RTRS-a. U videu se termini “sloboda” i “pravda” indirektno poistovjećuju s Dodikom.

Povezano

Back to top button