Vijesti

KAKVE ON TO DOGAĐAJE NAJAVLJUJE: Dragan Čović se oglasio povodom ‘paraobavještajne afere’, ONO ŠTO JE NAJAVIO ‘NE MIRIŠE’ NA DOBRO

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović ocijenio je kako je sve spremno za uspostavu Vijeća ministara BiH koje bi, kako je rekao, trebalo biti formirano za tridesetak dana.

– Izjava je usuglašena između tri politička bloka (HDZ BiH, SDA i SNSD) i sada smo došli u fazu da trebamo razgovarati o raspodjeli resora, za što će nam trebati oko 30 dana – kazao je Čović novinarima u ponedjeljak u Mostaru u pauzi sjednice Predsjedništva HNS-a.

Upitan je li na sjednici bilo riječi o “paraobavještajnoj aferi”, Čović je odgovorio potvrdno i kazao kako je mišljenja da sve što se do sada događalo apsolutno “špekulacija i igra određenih ljudi da stvore jedan poseban ambijent u BiH, uoči nekih događanja” i dodao kako to nije prvi put da se radi na takav način.

– Ako nešto kažete onda za to morate imati vremenski prostor, sadržajni okvir i informaciju da se nešto događalo, a ovako vi samo nagađate da je netko nekoga zvao i oko nečega razgovarao. To dovoljno govori kako mi funkcioniramo kao država. Ali kada to još kaže jedan resorni ministar, s uvjerljivim stavom, a bez ikakvih detalja, onda se to naravno dovodi u pitanje – istaknuo je Čović koji tvrdi da je afera lansirana u vremenu dolaska (Andreja) Plenkovića u Neum.

– Mi to sve sa zabrinutošću pratimo – kazao je čelnik HNS-a i poručio “što prije zaživi pravna država utoliko će nam svima biti lakše”.

Slični članci

Close