BiHVijesti

‘JOŠ NEMAM ZELENO SVJETLO’: Izetbegović razgovarao s Radončićem o…

“Vidio sam se s gospodinom Radončićem, za sada još nemam zeleno svjetlo od SBB-a, razgovori će se nastaviti”, kazao je Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, za Avaz TV komentirajući nastavak pregovora o formiranju vlasti na državnom nivou.

Podsjetimo, na posljednjem susretu lidera SDA, HDZ-a BiH, SNSD-a – Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Milorada Dodika – dogovorena je raspodjela ministarskih pozicija u Vijeću ministara BiH.

Tom prilikom Dodik je kazao da će za ministra sigurnosti BiH Stranka demokratske akcije predložiti predsjednika SBB-a Fahrudina Radončića.

Radončić je tada za Avaz TV izjavio kako nije upoznat s detaljima sastanka te da “nema komentar”.

“Ja mislim da nama treba jedan široki front, što manje stranaka u opoziciji, a što više probosanskih u poziciji”, istaknuo je Izetbegović.

SBB je poželjan partner i za formiranje vlasti u Tuzlanskom kantonu, kazao je Izetbegović, naglasivši da stranke ljevice (SDP BiH i Naša stranka) bespotrebno “prave problem”.

“Mislim da su bez potrebe napravili jedan problem. Općenito mislim da su lijeve stranke napravile problem nakon izbora izbjegavanjem koalicije sa izbornim pobjednikom – SDA, tako da ne mogu nagađati šta će se desiti u Tuzli”, kazao je Izetbegović.

Kada je riječ o “novom pravcu” u formiranju vlasti u TK, koji je najavio PDA, Izetbegović je rekao da se prave razni pravci lijevo-desno, naprijed-nazad, umjesto da se napravila logična stvar, ili SDP sa SDA ili SDA sa PDA ili sve tri zajedno, naglasivši da je Stranka demokratske akcije nudila i kombinaciju SDA – PDA – SBB, ali da je to odbila PDA.

 

(Vijesti.ba)

Slični članci

Close