RegijaVijesti

JEREMIĆ DEMOLIRAO PREDSJEDNIKA SRBIJE: “Vučić je gurnuo prst u oko EU, Srbija je postala legitimna meta terorista…“

Predsjednik Narodne stranke Vuk Jeremić ocijenio je da je predsednik Aleksandar Vučić uveo Srbiju u “ozbiljan bezbjednosni rizik” obavezivanjem da palestinski pokret Hezbolah u cijelosti tretira kao terorističku organizaciju, jer je Srbija “s aspekta Hezbolaha time postala legitimna meta”.

Na sastanku Gradskog odbora Narodne stranke u Novom Sadu Jeremić je rekao “SAD i Izrael, a sada i Srbija, tretiraju i vojno i političko krilo Hezbolaha kao terorističku organizaciju, dok je za sve ostale (države svijeta) teroristička organizacija samo vojno krilo”.

– Srbija ni izdaleka nema kapacitet kao SAD i Izrael da se zaštiti od takvih izazova. Hezbolah je jedna od najopasnijih organizacija na svetu – kazao je on.

Jeremić je podvukao da su “u posebnoj opasnosti pripadnici Vojske Srbije koji se nalaze u sklopu međunarodne mirovne misije UN-a u Libanu, gdje je Hezbolah jedan od najdominantnijih vojno-političkih i društvenih aktera”.

Jeremić je rekao da su Vučić i njegov “all stars tim”, koji čine Suzana Vasiljević, Marko Đurić, Siniša Mali i Marko Čadež, potpisivanjem “gulaš sporazuma” u Bijeloj kući uveli Srbiju “u velike bezbjednosne, diplomatske i ekonomske probleme”.

Jeremić, bivši ministar vanjskih poslova Srbije i nekadašnji predsjednik Generalne skupštine UN-a, rekao je da je pregovorima u Washingtonu učinjen veliki presedan, jer bi, poslije izbora za predsjednika SAD-a u novembru, buduća administracija mogla da ponovo pozove predstavnike Srbije i Kosova u Bijelu kuću i stavi im na stol “konačni sporazum o Kosovu, pošto su se već dobro uhodali s dokumentima koji nisu unaprijed detaljno ispregovarani”.

– Kosovo će biti jedna od prelomnih tačaka domaće politike u 2021. godini, a poznavanje odnosa u svetu može činiti razliku između sunovrata i prosperiteta naše zemlje – ocijenio je Jeremić.

Vučić je, rekao je on, “potpisom u Washingtonu gurnuo prst u oko Evropskoj uniji pa se sada vadi iz blata tako što brže-bolje otkazuje vojne vežbe s Rusijom i Belorusijom, i to samo dan pred njihov početak, što je potpuno diletantski”.

(SB)

Slični članci

Close