BiHVijesti

JELKO KACIN UPOZORAVA: “Hrvatska postaje ozbiljna PRIJETNJA DRŽAVAMA EU-a, u ovoj zemlji prilike su vrlo DRAMATIČNE”

Glasnogovornik slovenske Vlade za Covid-19 Jelko Kacin iznio je u intervjuu za slovensku štampu niz oštrih kritika na račun hrvatske Vlade i epidemiologa, koje je optužio za “izvoz” koronavirusa u Sloveniju.

U razgovoru za ljubljanski sedmičnik “Reporter” Kacin se požalio i na ponašanje kritičkih novinara i poruke na društvenim mrežama kako je njegovo ponašanje “licemjerno”, jer je građane upozoravao na opasnost od ljetovanja u Hrvatskoj, dok sam ljetuje u Hrvatskoj, na Krku, gdje ima kuću za odmor, prenosi Index.hr.

– Postao sam jedna vrsta gromobrana i pljuvačnice, što nije ugodno ni za mene ni za moju obitelj”, kazao je slovenski glasnogovornik, dodavši kako su mu neki hrvatski mediji pred kuću slali i paparazze kako bi ga slikali i od njega uzeli izjavu te da je on na Krku “na svome”, a ne na njihovom terenu.

– Ne želim ništa loše Hrvatskoj, ali ona (zbog rasta slučajeva zaraze) postaje ozbiljna prijetnja državama EU, a zbog velikog broja naših turista, najviše Sloveniji – kazao je Kacin u razgovoru koji s tim citatom u naslovu prenosi Slovenska tiskovna agencija STA, a prenose i ostali mediji.

– Vrijeme će pokazati da su prilike u Hrvatskoj vrlo dramatične.

U razgovoru za ljubljanski sedmičnik, vođenom u četvrtak, Kacin je komentirao i ocjenu hrvatskog ministra zdravstva Vilija Beroša, koji je njegove tvrdnje da je u Hrvatskoj na djelu treći veliki val epidemije koji nije pod kontrolom, nazvao nerealnim, jer Kacin nije ljekar ni epidemiolog.

Kazao je da je sve ono što on kao glasnogovornik javno kaže, potkrijepljeno “vjerodostojnim” podacima slovenskih infektologa.

– Vrijeme će pokazati da su prilike kod njih (u Hrvatskoj) vrlo dramatične, ja imam mnogo razloga za zabrinutost – kazao je Kacin, dodavši kako su njegova upozorenja u tom smislu “dobronamjerna”.

– Ako se Hrvatska sama ne pobrine za bolju epidemiološku sliku, onda joj u tome niko ne može pomoći – riječi su Kacina za slovenski sedmičnik.

(SB)

Slični članci

Close