BiHVijesti

Jedan sin mu preminuo, supruga otišla i ostavila bebu: Teška sudbina samohranog oca dvoje maloljetne djece iz Prijedora

Životna priča Tomislava ostavlja u nevjerici. Jedan njegov sin preminuo je nakon što ga je udario automobil, a supruga se preudala i ostavila Tomislava sa dva maloljetna djeteta.

– Imam sina od 13 godina i ćerkicu koja ima tri godine. Supruga me ostavila i preudala se. Sada u aprilu je bilo godinu dana kako je otišla. Malecka je imala osam mjeseci kada nas je ostavila, tako da sam sada sam. Radio bih, ali šta ću sa maleckom. Borim se –priča tihim glasom Ćosić.

Sa djecom stanuje na spratu porodične kuće. Priča da nema priključak za struju, već da električnu energju koristi od brata koji ima priključak.

Porodica Ćosić jedna je od 47 porodica iz Prijedora za koje su obezbijeđeni paketi hrane i higijenskih proizvoda posredstvom grada Prijedora i USAID-a.

– Zahvaljujem se na ovoj pomoći, znači mi mnogo, jer imamo dječiji dodatak od 180 KM i radim za dnevnicu. Drva isto nisam mogao obezbijediti – priča on.

Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković, koji je danas Ćosiću uručio paket pomoći, najavio je i dalju podršku ovom samohranom ocu.

– Nesreću je imao u životu jer mu je jedno dijete poginulo u saobraćajnoj nesreći, žena ga napustila, ostao sam u borbi da othrani decu. Teška porodična situacija. Porodica je izbjegla iz Sanskog Mosta, kupili su ovdje zemlju i počeli garditi kuću, nemaju priključenu ni električnu struju. Želimo pomoći ovoj porodici da steknu osnovne uslove, jer su napravilu kuću, ali imaju velike životne tegobe, on radi na nadnicu. Pomoćemo im i dalje u odgajanju porodice i obezbjeđenju onog što je neophodno da bi čovjek mogao sa porodicom da preživi – obećao je Đaković.

Slični članci

Close