VijestiBiH

Jedan policajac sjeo na njega, drugi ga drži za vrat: Pogledajte brutalno hapšenje poljoprivrednika u Odžaku

Dramatično je jutros bilo u Odžaku gdje su u posjed, na kojem su poljoprivrednici Udruženja “Žito” jesenas zasijali usjeve, ušle mašine i počele vršiti tanjiranje. Riječ je o parcelama državnog poljoprivrednog zemljišta oko kojih traje višegodišnji spor lokalnih proizvođača i kompanije “Poljoprivrednik”, piše Agroklub.

Žetva je završena nedavno, poljoprivrednici kažu kako “imaju papir”, odnosno “sudsku zaštitu posjeda da niko tu ne može ući“.

“Oni su jutros ušli mašinama u naš posjed. Mi smo se okupili tu preko ceste i zvali policiju. Oni su došli i rekli da njih neće voditi, nego su nas počeli popisivati”, Snježana Kopačević, članica Udruženja “Žito”.

Jedan od poljoprivrednika je, kako dodaje, pitao policajca zašto ga zapisuju, tada je nastao haos, uhapsili su ga i odveli.

“Čovjeku je pozlilo, šećeraš je, ležao je u kanalu, prvo su ga u hitnu morali voziti“, dodaje Snježana.

Inače, do okončanja sudskog spora zemljište ni jedna strana ne bi smjela koristiti.

Dramatične scene u Odžaku poljoprivrednici su zabilježili mobilnim telefonima te ustupili medijima. Na snimcima se čuje kako prisutni osporavaju postupak policije i govore im da ih sve odvedu, no policijski službenici se nisu osvrtali na njih i na pomalo brutalan način su izvršili privođenje. Naime više policajaca je stavljalo lisice na ruke muškarca koji leži na travi, pri tome je jedan od policajaca sjeo na njega, a drugi ga držao za vrat.

VIDEO POGLEDAJTE OVDJE

Povezano

Back to top button