SvijetVijesti

INSTITUT ZA ISTRAŽIVANJE GENOCIDA KANADA STAO UZ KOMŠIĆA: ‘Anticivilizacijski istup ambasadora Republike Srbije u BiH, Drvar je bh. grad sa…’

Direktor Instituta za istraživanje genocida Kanada (IGK) Emir Ramić ocijenio je danas anticivilizacijskim istup ambasadora Republike Srbije u BiH Aleksandra Đorđevića prilikom otvaranja Konzularne kancelarije Republike Srbije u Drvaru, gdje je kazao da će “Drvar u perspektivi biti srpski grad, kao što je uvijek i bio”.

U saopćenju za javnost IGK-a ističe se da Drvar nikada nije bio, nije sada i nikada neće biti srpski grad, već isključivo bosanskohercegovački grad sa svijetlom tradicijom borbe protiv fašizma. 

Iz IGK-a poručuje ambasadoru Đorđeviću da je “prošlo vrijeme velikosrpske nadmoćnosti i nametanja ‘istina’ koje su, ustvari, najobičnije podvale i laži”.

-Ambasador koji nacionalističku diplomatiju upotreblja protiv interesa države BiH je samo jedan u nizu primjera kontinuiranog i agresivnog srpskog kidisanja na državu BiH. Ambasador mora znati da je BiH ostala državna zajednica kroz dugu svoju povijest – navodi IGK u saopćenju.

(SB / Fena)

Slični članci

Close